Samfund

Færre skilsmisser er godt nyt for boligejerne

12.900 ægtepar blev skilt i 2021. Det er et fald på 18 pct. i forhold til 2020. Foto: Nybolig.

Dugfriske tal fra Danmarks Statistik viser, at danske ægtepar er blevet bedre til at fastholde kærligheden til hinanden. 12.900 ægtepar blev skilt i 2021, hvilket er et fald på 18 pct. i forhold til 2020. Positivt for landets boligejere, vurderer Nybolig.

Det er ofte de store livsbegivenheder, der får os til at rykke teltpælene op og finde en ny bolig. Det gælder også, når kærligheden braser, og parforholdet må slutte. Men ser vi nærmere på netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik, ser det ud til, at danskerne er blevet bedre til at holde på kærligheden – især det seneste år.

I 2021 blev 12.900 ægtepar skilt, hvilket er et fald på 19 pct. i forhold til gennemsnittet af skilsmisser de ti foregående år og et fald på 18 pct. sammenlignet med 2020, viser opgørelsen.

Ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig er det en god nyhed for landets boligejere.

-En skilsmisse fører ofte til nye boligbehov, som kan gøre en flytning nødvendig. I den forbindelse må man dog ofte acceptere at skulle forlade drømmeboligen og anskaffe en markant mindre bolig. Men de nye tal antyder, at danske ægtepar er blevet bedre til at blive sammen. Det gør det muligt for dem at blive i boligen og fastholde en stærk økonomi fra to indtægter, som er en klar fordel – ikke mindst i realiseringen af fremtidige boligdrømme, siger Alexander Falck Winther, der er pressechef i Nybolig.

Der har været store udsving i antallet af skilsmisser de foregående ti år. Statistikken toppede i 2014 med 19.400 skilsmisser, mens 2019 slog bundrekord med bare 10.500.

Flest flytter med partner

Ser vi nærmere på, hvilken livsbegivenhed, der får flest til at søge en ny bolig, er det flytning med partner, der scorer højest.

I en undersøgelse, som analysebureauet Epinion har foretaget for Nybolig, svarer hele 19 pct. af de adspurgte, at flytning sammen med partner var den primære årsag til at flytte ind i deres nuværende bolig, mens 14 pct. svarer, at familieforøgelse lå til grund. Til sammenligning svarer kun 6,8 pct., at årsagen var skilsmisse.

Ifølge Nybolig har det afgørende betydning, at en ejendomsmægler er i stand til at identificere og forstå de mange livssituationer, som typisk aktiverer nye boligbehov – uanset om familien vokser eller skrumper.

-En ejendomsmægler er ikke kun en rådgiver, der hjælper med at sælge din bolig. En dygtig ejendomsmægler formår at sætte sig grundigt ind i kundernes behov og se deres livssituation og behov i et større perspektiv. Selvfølgelig vil der fortsat være fokus på at sælge boliger som en grundlæggende kerneydelse, men vi oplever et stigende behov for en mere helhedsorienteret rådgivning, afrunder Alexander Falck Winther.

Kommentarer