Navnenyt

Henny Fiskbæk går af som formand

Henny Fiskbæk.

Efter 10 år som formand for HK Privat Sydjylland må Henny Fiskbæk indstille sin politiske karriere på grund af helbredsproblemer.

Henny Fiskbæk havde ellers håbet at kunne genopstille til endnu en periode som formand ved HK Privat Sydjyllands generalforsamling i marts. Men langvarige problemer med hørelsen, der for nyligt har gjort en delvis sygemelding nødvendig, får hende nu til at trække stikket.

”Som formand og forhandler skal man kunne fange nuancer, skabe relationer og høre, hvad der bliver sagt på vandrørene. Det er svært med konstante hyletoner i ørerne og kraftigt nedsat hørelse. Og da en løsning på problemet desværre trækker i langdrag, og der ingen garanti er for, at min hørelse nogensinde bliver optimal igen, vil jeg hellere slutte nu, mens medlemmerne stadig kan være min indsats bekendt,” siger hun.

Henny Fiskbæk er uddannet speditør, men hendes mission i arbejdslivet blev i fagbevægelsen. Hun har været fagligt aktiv siden sin ungdom, og siden hun kom hjem fra et arbejdsophold i Kenya i 2003, har hun været ansat i HK. Først som faglig konsulent og fra 2012 som medlemsvalgt formand for Privat-sektoren.

Allerede i sine første måneder som formand fik Henny Fiskbæk en central rolle i den tæt mediedækkede sympatikonflikt mod Restaurant Vejlegården. Hun har også stået forrest i kampen for ordentlige løn- og arbejdsforhold for Ryanairs ansatte på selskabets Billund-base. Henny Fiskbæk er desuden én af HK Privats mest erfarne og benyttede forhandlere af landsdækkende overenskomster på især transportområdet.

Henny Fiskbæk går af som formand på generalforsamlingen den 2. marts. Derefter går hun på efterløn. Der vil være afskedsreception på Scandic i Kolding den 29. marts kl. 15-17.

Julie Bæk Krogh, der i dag er næstformand, har meldt sit kandidatur til formandsposten, og hun anbefales af en enig bestyrelse.

Kommentarer